Sök
Stäng den här sökrutan.
hero-pic.jpg

Månadsuppdatering SCFI augusti 2024

Scandinavian Credit Fund I AB (publ) redovisar en NAV-kurs för augusti om 62,64 en nedgång med -1,3854% sedan föregående månad. Fondens förvaltade kapital uppgår vid utgången av månaden till 1 690,8 Mkr.  Som nämnts i tidigare månadsbrev har fonden slutat med att valutasäkra innehaven då det ansetts vara för dyrt samt att det även får en likviditetseffekt i samband med att valutaterminerna realiseras. Utfallet i portföljen påverkas efter det att vi slutat med valutasäkring både upp och ner beroende på hur valutorna förändras.

Under augusti förstärktes den svenska kronan mot samtliga valutor som fonden har exponering emot. Den norska kronan försvagades med -1,37% och dollarn försvagades med -4,1%, förändringen i fondens valutor framgår nedan. Minskningen i NAV under månaden med -1,3854% är i stort relaterat till valutaförändringar då de innehav som finns utländsk valuta förlorat i värde vid omvärdering till svenska kronor.

Under månaden har ett innehav som tidigare reserverats i kategori 3 avslutats. Fonden har bedömt att det inte är någon idé att driva ärendet vidare då det inte går att återvinna mer från det borgensåtagande som fanns som kompletterade säkerhet. Processen i domstol har också bedömts ta lång tid och parterna har i stället valt att avsluta ärendet för att undvika mer kostnader från de jurister som har varit inblandade.

Pantrealiserade tillgångar

Vi arbetar intensivt med innehaven men det tar tid. En månad kan kännas som en lång tid men i de underliggande verksamheterna är det relativt kort. Vi kan inte mer än hänvisa till ert tålamod.

Förhoppningsvis får vi lite hjälp av konjunkturen när räntorna nu är påväg ner vilket kommer att underlätta avyttring av de tillgångar som fonden äger.

Återbetalning

Vi har inte så mycket mer att delge än det som tidigare kommunicerats i samband med publiceringen av halvårsrapporten och i tidigare månadsbrev. För återbetalning krävs att någon av de pantrealiserade tillgångarna avyttras eller underliggande lån återbetalas. Med den förfallostruktur som finns i portföljen förväntas en återbetalning kunna ske under slutet av Q4 eller början av 2025.

Mer information och Q&A finns att tillgå på Fondens hemsida: https://kreditfonden.se samt i tidigare månadsbrev.

Dela inlägg

Emma Westerberg

Ange bara dina uppgifter så hör vi av oss så fort som möjligt för att hitta en tid att boka möte.

Observera att vi inte kan ta emot förfrågningar under 20MKr.

Eller ring oss